ანთების საწინააღმდეგო საშუალება
მომზადების და მიღების წესი: ნედლეულის 1 ჩაის კოვზს ათავსებენ მომინანქრებულ ან მინის ჭურჭელში, ამატებენ 200 მლ მდუღარე წყალს, ათავსებენ თავდახურულ მდგომარეობაში წყლის აბაზანაზე 30წთ, დაყოვნების გარეშე ცხელ მდგომარეობაში წურავენ.
გამოიყენება, როგორც ანთების საწინააღმდეგო საშუალება პირის ღრუში გამოსავლებად 6-8-ჯერ დღეში გინგივიტის, სტომატიტის, ღრძილებიდან სისხლდენის, პირის ღრუს, ხახის, საყლაპავის ლორწოვანი გარსის ანთებითი პროცესების დროს.
შენიშვნა: პირის ღრუში გამოვლების დროს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტში მონახარშის დიდი რაოდენო¬ბით გადაცდენამ შეიძლება გამოიწვიოს გულისრევა.
ვარგისობის ვადა: 5 წელი